Obzor - Bulgaria

 

Til forsiden

Obzor ligger langs Svartehavet omlag midt mellom de to flyplassene (i Burgas og Varna). Med buss tar turen til Obzor omlag halvannen time. Obzor er en rolig by det meste av året, men dette endrer seg i turistsesongen; mye takket være den flotte sandstranden som strekker seg over 10 kilometer. Som mange andre byer i Bulgaria er Obzor et relativt ferskt med dog populært reisemål for nordmenn. Turismen har likevel fått godt fotfeste i byen og i områdene langs stranda. Byen er fortsatt i sterk vekst, og det er fremdeles høy byggeaktivitet for å gi rom for enda flere solhungrige turister.

Obzor yrer av liv om sommeren, og da helst i høysesongen (juli og august). I sentrum finner man kafeer, kirke, skole, supermarked og ellers det meste man trenger å ha tilgang på. Langs gatene ligger salgsbodene tett, og varespekteret er rikt selv om bodene sjelden er av betydelig størrelse. En av hovedgatene går ned mot stranda, og der kan det være meget folksomt når Svartehavet viser seg fra sin beste side.

Mens byen ligger et stykke ovenfor sjøen, har hoteller og leilighetskompleks overtatt det meste av arealet langs sjøkanten. Det er liten tvil om at den vakre stranda med den myke sanden har en stor del av æren for at Obzor er blitt et attraktivt turistmål. Selv om arealene langs stranda ikke har rom for videre utbygging, fortsetter det å vokse frem nye hoteller og leiligheter et stykke bakenfor det etablerte turistområdet. 

I likhet med stranda i Byala, ligger Obzor åpen mot dønninger fra Svartehavet. Det varme og salte vannet knuser lekent mot stranda, men blir bølgene for store og kraftige, legges det begrensninger på bading og annen aktivitet langs stranda..

Til forsiden

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt isyden.com