Bilder fra Madrid 

Madrid er en storby, men dersom du bruker metroen, kommer du deg raskt og effektivt rundt i byen. Et bykart er også en stor fordel å ha med seg. Nedenfor ser du noen bilder fra Madrid, og der ser vi også noen av severdighetene. Første bilde viser et gatemotiv fra Kalle Major, og vi ser frem mot sentrumskjernen.

Like ved det kongelige palasset, ligger den vakre katedralen La Almudena med sine mange spir, ornamenter og statuer.

Neste bilde viser Madrid "by night". Behagelig kveldstemperatur gjør det vanskelig å tilbringe kveldene på et hotellrom.

Nedenfor ser du et bilde fra Madrid sentrum. Her ligger sentrumsstasjonen til metroen, og den store plassen er et viktig trafikk-knutepunkt. Herfra har du kort gangavstand de mange handlegater og severdigheter.

Ti minutters gange fra sentrum (bildet over) kommer du til Palacio Real (Det kongelige palasset), som ligger vegg i vegg med katedralen La Almudena. Bildet nedenfor viser palassets bakside og den åpne plassen som blir omgitt av selve palasset og høye gjerder.

Palasset ligger ved Plaza de Oriente, en vakker park som grenser til palasset i vest og teateret i øst. Parken er dekorert med fontene, en rekke statuer og vakker beplantning. Her velger mange å ta en pause fra den mer travle delen av livet i Madrid.

Fra Madrid sentrum skal du ikke gå langt i sørlig retning før du kommer til Plaza Major. Plassen, som rammes inn av den flotte bygningsmassen, har vært arena for mange begivenheter. Ikke alle var like fredelige. Nedenfor ser du det berømte Prado Museet. Fra sentrum kan du lettes komme til museet med metroen, dersom du da ikke ønsker å spasere et stykke. 

Tilbake til I syden eller besøk Ferie i Spania

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt isyden.com