Bilder fra Santander 

Santander er en by som innbyr både til by- og badeferie. Spanjolene er selv meget glad i denne byen på nordkysten av Spania, og mange legger sommerferien til Santander. Her får man mer levelige temperaturer midtsommers når det er som varmest i andre storbyer og i innlandet. Første bildet viser litt av sentrumskjernen nede ved havna.

Santander er en by der fiske har vært viktig, og kystbyen har selvsagt en stor og levende fiskerihavn. Store og små båter kommer inn med fangst. Når man spaserer langs havna er det lett å merke seg den store forskjellen mellom flo og fjære.

Som i så mange andre kystbyer, er det også et utbredt kaifiske blant byens innbyggere, og da helst hos de eldre. I timevis sitter de og venter på napp.

Neste bilde en fiskedisk ikke langt fra fiskerihavna. Her får man kjøpt mye rart, og mange arter er ukjent for nordmenn. På bildet under ser vi blant annet tunfisk (yellowfin tuna) øverst, lysing (nede til venstre), muller (røde) og kolmule (til høyre).

Når du spaserer mot havet langs kaiene, kommer du til de maritime bygningene. Her finner vi blant annet et havforskningsinstitutt og sjøfartsmuseum. I sjøfartsmuseet får du innblikk i byens maritime historie over 4 etasjer med utstilling. I kjelleren finner du et flott akvarium med haier, stimfisk om mye, mye mer. Herfra ser vi også over til andre siden av bukta der man finner lange sandstrender.

Det finnes også museer i Santander, og en rekke flotte byggverk. Både hoteller, kasino og offentlige bygninger er vakkert forseggjort med ornamenter og staselige fasader. Mange av disse finner du øst for sentrum, og da passerer du også halvøya med det vakre Magdalena palasset. Over alt i byen er det vakker beplantning.

Tilbake til I syden eller besøk Ferie i Spania

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt isyden.com