Madrid - Spania

 

Til forsiden

Madrid er et populært mål for dem som ønsker en storbyferie. Hovedstaden i Spania er raus mot turistene. Kulturskatter og flotte byggverk finnes i rikelig monn, og for dem som ikke kan få nok av shopping, vil Madrid i så måte kunne stille tørsten i lang tid.

For oss som kommer fra Norge, fremstår Madrid som en enormt stor by. Man spaserer ikke fra den ene til den andre enden av bykjernen med mindre man har meget god tid. Byen har omlag 3,1 millioner innbyggere og ligger ganske nært midten av Spania. Det er kanskje litt rart at du befinner deg nesten 700 meter over havet når du spaserer gatelangs i den spanske hovedstaden. Allerede på 800 tallet ble det bygget en borg på samme området som det kongelige palasset (vist på bildet nedenfor) nå ligger. Først i 1606 ble Madrid offisielt erklært som hovedstad i Spania. Byen har en lang og dramatisk historie, men selv i dag finnes mange monument og byggverk som kan gi oss konkrete opplevelser av byens lange historie som et senter for handel og kultur.

Av severdigheter i Madrid må man nevne Palacio Real (Det kongelige slottet), og den store åpne plassen Plaza Mayor, som du ser litt av på bildet til høyre. Ellers er det en rekke museer, kirker, kloster og monumenter som er verdt et besøk. Et av de mest kjente monumenterne er Puerta de Alcala som ruver opp i en rundkjøring nær Prado museet og Retiro parken. Rundt hele Madrid finner man åpne plasser og parker som gir lokalbefolkning og turister mulighet til å få litt rom og natur i en ellers så hektisk storby.

Om ettermiddagene yrer det av liv i Madrid sentrum. Kjøpelysten er stor og folketettheten høy. Skal du komme deg raskt rundt i sentrum, er det enklest å bruke undergrunnsbanen (metroen i Madrid). Da kommer du raskt og billig frem til de viktigste og mest sentrale områdene i byen. Madrid har høye sommertemperaturer, gjerne over 30 grader i juli og august.

Til forsiden

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt isyden.com