Santander - Spania

 

Til forsiden

Santander ligger på nordkysten av Spania, sørøst i Biscayabukta. Med sine 180 000 innbyggere er Santander er stor by i norsk målestokk, men byen byr også på gode muligheter for dem som ønsker fine sommerdager med sol og strandliv i tillegg til spansk byliv.

Santander er en populær ferieby i Cantabria-regionen. På den varmeste tiden av året, i august, velger også mange spanjoler å trekke nordover til Santander eller andre byer langs nordkysten. Her er klimaet tørt og varmt om sommeren, men man slipper de svært høye temperaturene som man kan oppleve midtsommers i Madrid, Barcelona eller i Sør-Spania.

I Santander finner du det aller meste av det du forventer av en by på denne størrelsen. Byen har også en stor havn for passasjertrafikk, og det går bl.a. ferge til Plymouth (England). I tillegg finnes flere småbåthavner; og selvsagt ei fiskerihavn (som vises på bildet under). Museer og andre severdigheter er det også rikelig av. Hvis du spaserer langs sjøkanten nordøstover, ut av sentrum, vil du finne et sjøfarts- og fiskerimuseum. Det strekker seg over flere etasjer og kjelleretasjen inneholder et flott akvarium. Videre østover kan man spasere ut på ei halvøy og oppleve Magdalena palasset med sin store og vakre hage.

Hvis du først har funnet frem til Magdalena palasset, vil du også finne de flotte sandstrendene som strekker seg innover fra begge sider av halvøya. I tillegg finnes det store strender på andre siden av Santander-bukta. Utenfor sentrum ligger flere drabantbyer og enkelte industriområder. Bussforbindelsen er god, og flyplassen finner man sør for byen.

Til forsiden

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt isyden.com