Baska Voda - Kroatia

 

Til forsiden

Langs Makarska-rivieraen finnes mange idylliske småbyer. 10 minutters busstur nord for selve Makarska, ligger vakre Baska Voda. Som de fleste andre småbyer langs rivieraen, er denne omgitt av lange strender og ei båthavn i nedre del av sentrum.

Om sommeren er Baska Voda en livlig turistby. Langs hele bukta i sentrum kan man spasere på en bred, steinbelagt promenade. Selve sentrum strekker seg oppover mot hovedveien som ligger i fjellskråningen 10 minutters gangtid fra stranda. Buss og taxi kjører imidlertid helt ned til sentrum, til strandpromenaden.

Kirkebygningene er et karakteristisk motiv for Baska Voda. Der finner vi både St. Lawrence kirke fra 1750 og St. Nicholas kirke fra 1989. I sommerhalvåret er det trangt om plassen på stranda nedenfor sentrum. Stranda strekker seg videre i bukter både nord og sør for Baska Voda sentrum.

Som ved hele Adriaterhavet, er vannet krystallklart og stranda består av småstein (som vist på bildet til høyre). Byen er et populært sted for dem som vil kjøpe leilighet i Kroatia, og det finnes flere hoteller i området. Byen har selvsagt supermarked, og et utall av kafeer og klassiske turistbutikker. Post, bank, museum og turistbyrå finner du også. Midt i bukta ved sentrum ligger havna der både småbåter, noen fiskebåter og flere lystbåter ligger fortøyd.

I Baska Voda finnes også Gradina - som er rester etter gammel romersk bosetting. Byen er likevel først og fremst en idyllisk turistby. Nordvest for Baska Voda ligger en annen vakker småby: Brela som er den nordligste byen langs rivieraen. Turer til øvrige byer langs Makarska-rivieraen kan anbefales, deriblant Tucepi  Den kjente byen Omis ligger bare en liten times busstur mot nordvest. Nærmeste flyplass, utenfor Split, er i samme retning.

I havet utenfor Baska Voda ser vi de kjente ferieparadisene (øyene) Brac og Hvar. Disse øyene er med på å skjerme Makarska-rivieraen mot vinder og tung sjø fra vest. 

Til forsiden

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt isyden.com