Bilder fra Makarska 

Makarska er gjerne omtalt som hovedstaden på Makarskarivieraen. Langs denne kyststrekningen i Kroatia finner man en rekke idylliske småbyer som har slått rot i naturlige bukter langs rivieraen. Badestrender er det i alle disse buktene, så også i Makarska. Nedenfor får du se noen bilder fra Makarska.

Stier går det langs nesten hele Makarskarivieraen, og det er ikke langt fra Tucepi til Makarska. Den frodige strandsonen strekker seg et godt stykke oppover i terrenget før de lysegrå fjellene bryter av mot himmelen.

Makarska har både strender og båthavner. Herfra går mange av båtturene som arrangeres for turister. Til havna kommer også fiskebåter, store og små. Noe av fangsten blir losset over på biler, mens de mindre fartøyene selger fangsten ved kai. Langs hele havna (bukta) kan du spasere på en steinbelagt promenade.

I selve byen finner du en rekke butikker, restauranter, kirker, hoteller, salgsboder, bakeri og det meste som du ellers forbinder med en mellomstor by. I den eldre bykjernen er gatene trange med steinhus som strekker seg høyt opp på begge sider av gatene.

Fruktmarkedet i Makarska er innholdsrikt selv om det ikke er så stort i kroatisk målestokk. Her finner du lokalt dyrkede råvarer og et bredt spekter av foredlede produkter. 

Makarska ligger sentralt på rivieraen, og byen er et godt utgangspunkt for turer mot innlandet og til andre riviera-byer som Tucepi, Podgora og Baska Voda.

På bildet over ser du noen av båtene som tar turister med på turer langs kysten. På ferieikroatia.com kan lese mer om Makarska.

Tilbake til I syden eller besøk Ferie i Kroatia 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt isyden.com