Bilder fra Podgora 

Podgora er en av mange småbyer langs Makarskarivieraen som ligger omlag midt på kyststripen til Kroatia. Bebyggelsen strekker seg langs stranda og oppover mot fjellskrentene. For norske turister er Podgora et kjent og kjært feriemål. Nedenfor får du se noen bilder fra Podgora og byens beliggenhet. Føste bilde viser det meste av bukta som utgjør sentrum av Podgora.

Nedenfor ser du et bilde tatt fra sjøen, og det er da den vestlige delen av bukta vi ser. Der finner vi den ene av to båthavner. Fortsetter man videre vestover, kan du gå på stier til neste by; Tucepi, som er en by på omtrent samme størrelse som Podgora.

Neste bilde viser litt av den østlige delen av Podgoras strandlinje. Her aner vi strandpromenaden og en av badestrendene i bukta.

Strendene på denne kyststripen (Makarskarivieraen) består av slipt småstein. Dette er ikke fult så behagelig å gå på som finkornet sand, men småsteinene gjør strendene meget rene, og vannet er krystallklart. I høysesongen er det yrende liv langs strandpromenaden og på strendene, men noen av bildene på denne siden er tatt i oktober, og da er Podgora en rolig ferieby med god plass på land og strand. Behagelige badetemperaturer er det likevel.

Langs strendene, mellom strand og promenade, vokser det bartrær. Disse er ikke så ulik norsk furu. Når man er i buktas sentrum, overtar palmer og blomster.

Sommer og høst i Kroatia betyr varme kvelder. Solnedgangen kommer ikke så sent som i Norge, og hver kveld kan man nyte fargespill og sola som senker seg i vest. På ferieikroatia.com kan du lese mer om Podgora.

Tilbake til I syden eller besøk Ferie i Kroatia 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt isyden.com