Bilder fra Seget Vranjica

Seget Vranjica er en liten fiskerlandsby i Kroatia, og den ligger like vest for Trogir. Etter hvert som nordmenn er blitt stadig mer glad i Kroatia, har også Seget blitt et område der nordmenn kan få kjøpe leilighet. Ved å ligger bare 10-15 minutters kjøring vestover fra flyplassen i Split, er Seget blitt et populært område. Her merker man ikke turismen på samme måte som i mange andre kystbyer. Her dominerer lokal bebyggelse og bosetting, men hoteller og leilighetskompleks viser at mange utenfra har fått øynene opp for området. Nedenfor ser du noen bilder fra Seget Vranjica, og først ser man litt av havna.

Seget har ei stor båthavn, og langs hele havneanlegget er det vakker beplantning og promenade. Mot øst stiger terrenget og dette danner et nes der man har utsikt mot Trogir og Ciovo i øst og mot 11 kilometer mot vest ligger landsbyen Marina.

Bildene på denne siden ble tatt i oktober, og det var da stille og rolig i Seget. Over ser du et motiv fra havneområdet, og nedenfor ser vi over til den vestre delen av havna. Der den avsluttes, starter et strandområde.

Det bygges i Seget, og nye leilighetkompleks prosjekteres. Som i andre små byer i Kroatia, må nye bygg trekkes stadig lengre opp i terrenget ettersom de mest sentrale delene av Seget allerede er bebygd. 

På neset som utgjør den sørøstlige delen av Seget, fører trange stier ned mot havet. Seget har ingen typisk bybebyggelse; organiseringen bærer mer preg av et tettsted som strekker seg ut over et større område. Nede ved sjøen (bildet nedenfor) finner man i hovedsak en steinete strandlinje. Her er det laget båtfester og avsatser i betong for soling og bading. På bildet under ser vi videre østover mot Trogir og øya Ciovo

Fine strender finner du noen hundre meter i regning Trogir. Der neset starter (nær sentrum) finner man også en kirke. Et stykke øst for den ligger en campingplass. Videre øst mot Trogir, kommer man til Hotel Medena og en vakker badestrand.

Når man spaserer rundt i Seget er det mye som skiller seg fra andre steder langs den kroatiske kysten. På toppen av neset, finner man en olivenlund, og mellom husene er det rikelig med hager og grønne områder. Duften av blomster og natur er påfallende. Seget er et fredelig og harmonisk område, og et populært område for dem som vil bo eller feriere sentralt, men likevel skjermet.

Tilbake til I syden eller besøk Ferie i Kroatia 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt isyden.com