Bilder fra Trogir

Trogir i Kroatia ligger lett tilgjengelig dersom du flyr til Split. Trogir ligger bare 5-10 minutters kjøring fra flyplassen, og da får du oppleve både nytt og gammelt i samme by. Noen mener at gamlebyen i Trogir er som en mindre utgave av Dubrovnik. Høye murer, kirkespir og en rekke unike byggverk fra tidligere tider har gjort at også Trogir er en by med verdensarvstatus fra UNESCO. Her får du se bilder fra Trogir med vekt på den eldre delen av byen.

På bildet over er vi på promenaden med St. Dominikus-kirken midt i bildet. I bakgrunnen til venstre kan vi skimte Kamerlengo-borgen. Nedenfor ser du et bilde av borgen tatt fra sjøsiden. 

Gamlebyen er lett gjenkjennelig ved sin beliggenhet på en egen "øy", adskilt fra fastlandet med en smal kanal. Kanalen, med sine broer, er en severdighet i seg selv. Fra Trogir går det også broforbindelse videre sørøst til øya Ciovo. Øya er blitt et populært område, og også et norsk selskap kan i 2009 tilbyr leiligheter nær Trogir og Split Lufthavn. 

På bildet over ser vi St. Markus tårnet til venstre og kanalen som skiller Trogir-øya fra fastlandet. I gamlebyen finner man trange gater der det meste av det du går på - og går gjennom - er laget i stein. Kafeer og suvenir-butikker er et selvsagt innslag i dette bildet. 

Fra toppen av Kamerlengo-borgen, får man en nydelig utsikt over bebyggelsen i Trogir. Høyest rager katedralen St. Laurentius med sitt vakre tårn. Langs sjøkanten i den gamle bykjernen kan du spasere langs brede promenader vakkert beplantet. Her går gamle kulturminner, bevertning og turisme hånd i hånd i en meget tiltalende form.

Også Trogir har marked, og i likhet med andre byer i Kroatia er utvalget av frukt og grønt upåklagelig. Det meste er dyrket lokalt og sett med norske øyne er prisene meget lave.

I salgsbodene finner man mer enn frukt. Her finner man håndarbeid, nytteprodukter, klær, suvenirer, solbriller og andre ting man forventer å finne i slike boder.

Den smale kanalen, broene og forbindelsen til øya Ciovo, har bidratt til at noen omtaler Trogir som Kroatias svar på Venezia. 

Tilbake til I syden eller besøk Ferie i Kroatia 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt isyden.com