Bilder fra Tucepi

Tucepi er en av flere småbyer på Makarskarivieraen. Byen ligger bare 8 minutters kjøring fra Makarska. I likhet med andre rivierabyer som Podgora og Baska Voda, ligger også Tucepi i en naturlig bukt. Bebyggelsen og hotellene ligger spredt langs store deler av bukta. Nedenfor ser du den vestligste delen av bukta med hotellene Tamaris og Neptun i venstre bildekant.

Stier går det langs nesten hele Makarskarivieraen, og det er ikke langt fra Tucepi til Makarska. Den frodige strandsonen strekker seg et godt stykke oppover i terrenget før de lysegrå fjellene bryter av mot himmelen. Langs det meste av standsonen finner du ren og lys småsteinstrand. 

Bildet nedenfor er tatt fra Tamaris hotell, og derfra ser vi nesten hele bukta. Sentrum, med båthavn, ligger i den østlige delen av Tucepi. På bildet ser du også en av flere turistbåter som tar passasjerer med på turer langs rivieraen og til øyene utenfor. 

Langs hele stranda kan du spasere på en stenbelagt strandpromenade. Når du nærmer deg sentrum, blir det tettere mellom kafeene og det meste av strandområdet er der beplantet med palmer.

I sentrum ligger også båthavna som strekker seg i østlig retning. Her finner vi fritidsbåter, lystbåter og noen fiskefartøy. 

Bildet over er tatt fra moloen i båthavna og vi ser innover mot sentrum. I denne delen av Tucepi finner du også bakeri, supermarked og en rekke andre butikker.

Det er ikke alltid så god plass på stranda, men i september og oktober kan du få stranda nesten for deg selv. Bildene på denne siden er tatt i begynnelsen av Oktober (2007 og 2008), og da var det over 20 grader både i vann og på land. Deler av turistnæringen har da pakket sammen, og Tucepi er da en stille og rolig by.

Tilbake til I syden eller besøk Ferie i Kroatia 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt isyden.com