Bilder fra Vodice

Vodice ligger i ei naturlig bukt i området som kalles Sibenik-Knin i midtre del av Kroatia. Innerst i bukta finner man den største båthavna, nesten rektangulær og beskyttet av moloer på begge sider (bilde nedenfor). I Vodice handler mye om båt og sjøliv, og byen er derfor et yndet mål også for dem som reiser sjøveien.

Langs hele bukta som utgjør Vodice, er det lagt til rette for båtfolk og marin turisme. Like sør for byen ligger øya Prvic med den ubebodde naboøya Tijat like ved. Vannsport og turer til de omkringliggende øyene er naturligvis en viktig del av tilbudet fra turistnæringen.

Bildet nedenfor er tatt fra mariaen i østre del av sentrum, og deretter følger et bilde tatt langs samme kaistrekning litt lenger mot sørvest.

Man kan gå flere hundre meter langs kaiene i Vodice. Bildet nedenfor er tatt i sør-vestre del av bukta og viser utsikten innover mot de det indre haveområdet. Langs kaiene finner du kafeer og restauranter. Her er det rent og vakkert beplantet.

Bildet nedenfor viser sentrum i havneområdet.

Salgsboder, butikker, kafeer og fruktmarked er en selvfølge i alle kroatiske byer av en viss størrelse. Så også i Vodice. Nedenfor ser du boder for frukt og grønt. 

Tilbake til I syden eller besøk Ferie i Kroatia 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt isyden.com . Bildene fra Vodice er tatt av  Morten Vea