Dubrovnik - Kroatia

 

Til forsiden

Helt sør i Kroatia finner vi den historiske byen Dubrovnik. Byen - med sin gamle bykjerne - kom på Unesco sin Verdensarv-liste i 1979, og Dubrovnik er den mest populære turistbyen langs Adriaterhavet. Byen har, sammen med sine mange minnesmerker, en lang og spennende historie som vitner om storhet, makt, handel og dramatiske begivenheter.

Dubrovnik er lett tilgjengelig for turister. Flyplassen ligger like utenfor byen og du kommer raskt til sentrum enten du tar buss eller taxi. På vei mot byen kan du se ned på innseilingen til Dubrovnik og den gamle handelsbyen som delvis er omkranset av festningsmurer som strekker seg rundt sentrum i en lengde på over 2 kilometer.

Dubrovnik har alltid vært en by der maritim handel har stått sentralt. Det er også ved selve havna at vi ser murer og bygninger fra den eldste delen av byens historie. Selv om byen ble rammet av et omfattende jordskjelv i 1667, finnes det rikelig med bevis for den tidligere arkitekturen. Hovedgata - Stradun - (bildet under) er alltid travel, og er en del av den obligatoriske sightseeingen for de som ønsker å oppleve Dubrovnik. I byen finnes selvsagt et rikt utvalg av restauranter, butikker og kafeer. 

Kysten rundt Dubrovnik er omgitt av klipper, bukter med strender og en rekke øyer. 

En by av Dubrovniks kaliber kan også tilby sommerfestival. Den pågår i en måned der publikum underholdes av skuespill, konserter og aktiviteter. Der er det også rikt med kulturelle innslag.

Dubrovnik er en by som kan tilby de besøkende kultur, historie og likefullt stabilt sommervær. Juli og August er varmest, men det blir det sjelden over 29 grader på dagtid. Om nettene ligger temperaturen da på omlag 20 grader.

.

Til forsiden

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt isyden.com