Podgora - Kroatia

 

Til forsiden

Podgora er en liten og vakker by som ligger midt på Makarskarivieraen. I likhet med mange av de andre feriebyene langs rivieraen, har Podgora både strand og båthavn (se kart over Podgora). 

Stranda består av småstein, og ovenfor stranda følger en promenade som gjør det enkelt å gå langs hele strandlinja som utgjør Podgora. De største hotellene finner vi i østre ende av stranda, mens sentrumsbebyggelsen er konsentert i området fra den største båthavna i vest og til litt over midten av bukta mot øst. 

Podgora har noe mer kailinje enn de øvrige rivierabyene, men det er likevel mye strand å boltre seg på. Butikker og kafeer finnes langs hele promenaden. Prisene på mat er langt lavere enn i Norge; i snitt halv pris.

Podgora er en turistby, og den kan gjerne sammenlignes med nabobyen Tucepi som ligger like nordvest for Podgora. En spasertur på stien til Tucepi tar en liten time fra sentrum til sentrum. På veien passeres en nudiststrand - slik at du er forberedt! Tar du buss eller taxi er det ikke mer en 15 minutter til rivieraens hovedstad; Makarska.

Like sørøst for Podgora starter ei ny bukt og ei ny strand. I turistsesongen blir det fort folksomt på strendene i sentrum, men det finnes alternativer rundt neste nes.

Det er også andre ting å se i området. I fjellskråningen over byen ligger flere små landsbyer med tilhørende kapell. Man kan leie sykkel i Podgora til slike turer, eller enkelt og greit ta bena fatt. Også i selve Podgora finnes små kirker/kapell, og noen er riktig så gamle. St. Tekla er bygget så langt tilbake som i 1630. 

Podgora var opprinnelig ikke noen maritim by, men etter jordskjelvet i 1962 ble dette endret til slik byen fremstår i dag. Nærmeste flyplass ligger utenfor byen Split.

 

Til forsiden

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt isyden.com