Tucepi - Kroatia

 

Til forsiden

Like sørøst for Makarska finner vi den langstrakte byen Tucepi. Byen ligger i ei naturlig bukt, omkranset av en lang strand på nedsiden, og skog og fjell på oversiden. Langs hele strandlinja er det en brostensbelagt promenade, omgitt av trær på begge sider.

Sentrum i Tucepi finnes i østre ende av bukta. Der alleen slutter, overtar butikker og salgsboder. I sentrumsområdet finner du også båthavna (avbildet litt lengre nede på denne siden) 

Den lange og brede stranda består av små, glatte steiner. Det er anbefalt å bruke badesko eller sandaler dersom du ønsker å gå mye på selve stranda.

I turistsesongen yrer det av liv på strand og hoteller, og langs stranda kan man leie solseng, pedalbåt, vannscooter o.l. Temperaturen ligger da gjerne over 30 grader, men midt på dagen kommer en sval solgangsbris inn fra Adriaterhavet, og gir en kjærkommen trekk. 

Om høsten (september og begynnelsen av oktober) avtar turismen, og da blir Tucepi et rolig sted med god plass. Temperaturene er likevel gode (over 20 grader) og solgangsbrisen forsvinner. Det betyr at de fleste dagene er det helt vindstille hele dagen. I denne perioden er været likevel mer ustabilt, og man kan få dager med overskyet vær, regnbyger og vind. Selv om mange hoteller - og deler av handelsstanden - stenger i løpet av september, er det nok av supermarkeder, kafeer og turistbutikker som holder åpent.

For dem som liker å spasere, kan man ta mange fine turer fra Tucepi. I fjellskråningen like ovenfor byen ligger flere små landsbyer man kan besøke. Du kan også spasere på stier nordvestover en time langs sjøen og komme til rivieraens hovedstad; Makarska. En spasertur i motsatt retning fører til en annen populær ferieby: Podgora. Små og store kirker er også vanlige langs hele rivieraen. Kroatia er et katolsk land, og små steinkirker er det mange av i området.

For turistene er Tucepi et trygt sted,og du kan gå i butikker uten å føle noe som helst kjøpepress. Prisene er lave, og dersom du handler på supermarkedene, kan du leve meget billig. De fleste frukter koster 6-7 kroner per kg. Brus koster 6 kr. for halvannen liter. Liker du et glass vin til maten, får du et godt utvalg dersom du vil bruke over 20 kroner per flaske. Bakverk selges som regel i kg., og du kan fylle en bærepose med boller og brød for omlag 20 kroner.

Selv om overnatting og mat er billig i Tucepi, er det høye priser på leiligheter, noe som er vanlig langs hele Makarskarivieraen.

Til forsiden

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt isyden.com